Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti kupovanja na web stranici Oster rob sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Zakonom o varstvu potrošnika - ZVPot).

Za kupovinu preko web trgovine je potrebna registracija.

NAČIN PLAĆANJA

Prodavač nudi sljedeće načine plaćanja:

    • gotovinom pri preuzimanju
    • platom na račun upravitelja web trgovine

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljen na serveru prodavača. Kupcu je uvijek dostupan na njegovom profilu (Vaš račun), ako je kupac registriran.

Cijene

Cijene važe od trenutka predaje narudžbe.

Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku kad prodavač potvrdi narudžbu (kupac primi poruku o statusu »Narudžba potvrđena«). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksirani i važe za obje strane, kupca i prodavača.

POSTUPAK KUPOVANJA

1. NARUDŽBA ČEKA U REDU

Kad preda narudžbu, kupac dobije poruku (e-mail) da je narudžba primljena i da čeka u redu. Od tog trenutka kupac ima mogućnost da u roku od 8 sati narudžbu stornira tako da na poruku odgovori »storno«. Registriran kupac može uvijek na web stranici prodavača vidjeti podatke o statusu i sadržaju narudžbe.

2. NARUDŽBA POTVRĐENA

Ako kupac ne stornira narudžbu, narudžba ide u daljnji postupak. Prodavač narudžbu pregleda, provjeri zalihu naručenih artikala, te narudžbu potvrdi ili odbije. Prodavač može radi provjeravanja točnosti podataka i sigurnosti dobave, pozvati kupca na njegov kontaktni broj. Prilikom potvrđivanja narudžbe prodavač kupca obavijesti putem e-maila o predviđenom roku isporuke, te o načinu plaćanja, ako je izbor plaćanja predračun. Ugovor o kupovini između prodavača i kupca je neopozivo sklopljen. Prodavač u dogovorenom roku robu pripremi, pošalje i o tome obavijesti kupca putem e-maila.

PRAVO NA STORNIRANJE I VRAĆANJE ROBE

KKupac ima pravo u roku od 30 dana vratiti kupljenu robu bez odštete. Kupac je dužan pokriti troškove vraćanja. Kupac mora obavijestiti prodavača o vraćanju kupljene robe najkasnije 15 dana od primitka robe na e-mail adresu: luka@osterrob.si.

DOSTAVA

Prodavač će robu dostaviti u dogovorenom roku. Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije. Prodavač ima pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako je efikasnija.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prodavač se obavezuje da će zaštititi sve osobne podatke korisnika. Osobni podaci će biti uporabljeni isključivo u svrhe ispunjavanja narudžbe, slanja informativnog gradiva i za ostalu potrebnu komunikaciju.

Podaci o korisniku nikako neće biti dostupni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik prilikom izbora svog korisničkog imena i zaporke.

ODRJEŠENJE OD ODGOVORNOSTI

Prodavač se trudi jamčiti točne fotografije proizvoda. Usprkos tome, te su fotografije simbolične. Fotografija nije identična proizvodu.

PRITUŽBE I NERIJEŠENA PITANJA

Prodavač poštuje važeći zakon o zaštiti potrošača, trudi se ispunjavati svoju dužnost, uspostaviti efikasan sistem raspravljanja o pritužbama i odrediti kontaktnu osobu u slučaju teškoća. Prodavač mora u roku od 5 radnih dana potvrditi da je primio pritužbu i poručiti kupcu, kako dugo će se o tome raspravljati i obavještavati kupca o toku rasprave. Želimo Vam ugodnu kupovinu.