OštarRub Kanagawa torba za noževe

€58,00

OštarRub torba za noževe nam služi za prijenos noževa tako da su zaštićeni. U torbi je pet razdjeljaka za noževe i ostali kuhinjski pribor. Torba je od jakog pamuka i vrlo izdržljiva. Tradicionalni motiv Velikog Kanagavskog vala tiskan je na torbi.

Torba za kuhinjske noževe je odličan za profesionalne i domaće kuhinjske entuzijaste. Danas kuham kod prijatelja, sutra u gostioni, slijedi promocija na terenu, kuharski tečaj... U kuhinjskoj kuhinjskom svitku vaši će noževi te ostala pomagala biti uredno i sigurno spremljeni. 

***

Veliki val kod Kanagawe (japanski: 神奈川沖浪裏, Kanagawa-oki nami-ura), znan i kao Veliki val ili samo Val, je monumentalni obojeni drvorez japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija. Jedan od najpoznatijih primjera ukiyo-e umjetnosti, drvorez je objavljen negdje između 1829. i 1833. godine[1], krajem Edo razdoblja), kao prvi iz autorove serije Trideset i šest prizora s brda Fuji. Veliki val danas predstavlja Hokusaijevo najpoznatije djelo, a ujedno je i jedno od najpoznatijih djela japanske umjetnosti u svijetu.

Prikazuje divovski val koji prijeti brodovima kod obale japanske perefekture Kanagawa. Mada se nekad pretpostavlja da je u pitanju tsunami, val je, kako stoji u opisu slike, veliki okinami, doslovno prevedno "val na otvorenom moru". Kao i sve grafike iz serije, Veliki val prikazuje prizor na moru oko planine Fuji, vidljive u pozadini, u posebnim uvjetima.

Kategorija: 
Proizvajalec: