ZA-18 Yoshida damascus Petty 150

€180,00

Nož je izrađen u kovačnici Yoshida Hamone u Japanu, u obiteljskom poduzeću s vrlo dugom tradicijom ručne izrade različitog oruđa, kuhinjskih noževa i starodavnih japanskih mačeva – katana. Kovačnica Yoshide Hamona ima puno iskustva s kovanjem čelika na tradicionalan način.

Petty 15 cm je odličan manji svestrani kuhinjski nož. Koristi se za ljuštenje ili rezanje povrća. Nikako njime ne smijemo rezati tvrde namirnice npr. kosti ili smrznutu hranu.

Čelik Za-18 ima sličan sastav kao Vg-10. Razlikuju se po tome što dolaze iz različitih čeličana. Vg-10 je zvijezda čeličane Takefu, a Za-18 dolazi iz kunkurentne čeličane Aichi Steel. Oba čelika imaju sličan kemijski sastav, ali Za-18 sadrži ipak malo više ugljika, kroma, molibdena i kobalta te je zbog toga tvrđi postojaniji i otporniji protiv hrđanja.Tvrdoća čelika je 61 HRC DO 62 HRC. Čelik ima 18% kroma te je nehrđajuće. Noževi iz linije Za-18 su poznati po svojem vrlo tankom profilu, što je bitno za dobru oštrinu i jednostavno brušenje.

Laminirani čelik – sredina je od tvrdog čelika obučena u vanjski sloj mekšeg nehrđajućeg čelika. Takva oštrica ostane dugo vremena oštra. Radi mekšeg vanjskog čelika lakše se brusi i ujedno štiti unutarnji sloj čelika od vanjskih faktora. Silver poliran oštrica je najbolja gladke, fine I najpreciznije rezove.

Laminacija i kovanje daju čeliku vrhunsku kvalitetu. Damask uzorak je kod svakog modela malo drukčiji. Taj proizvod je vrhunac ručno kovanog kuhinjskog noža – najbolji čelik, svestrani profil, odlična funkcionalnost i prekrasan izgled. Zbog toga je idealan izbor za svakog koji traži najbolje karakteristike i svestranu uporabu. Te će karakteristike doći do potpunog izražaja u profesionalnoj i domaćoj kuhinji.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
palisander, D-Shape