Za-18 Santoku Damascus 180

€230,00

Nož je izrađen u kovačnici Yoshida Hamone u Japanu, u obiteljskom poduzeću s vrlo dugom tradicijom ručne izrade različitog oruđa, kuhinjskih noževa i starodavnih japanskih mačeva – katana. Kovačnica Yoshide Hamona ima puno iskustva s kovanjem čelika na tradicionalan način.

Santoku 18 cm je dobar za rezanje ribe, mesa i povrća. Odličan za one koji vole manji svestrani kuhinjski nož. Nikako njime ne smijemo rezati tvrde namirnice npr. kosti ili smrznutu hranu.

Čelik Za-18 ima sličan sastav kao Vg-10. Razlikuju se po tome što dolaze iz različitih čeličana. Vg-10 je zvijezda čeličane Takefu, a Za-18 dolazi iz kunkurentne čeličane Aichi Steel. Oba čelika imaju sličan kemijski sastav, ali Za-18 sadrži ipak malo više ugljika, kroma, molibdena i kobalta te je zbog toga tvrđi postojaniji i otporniji protiv hrđanja.Tvrdoća čelika je 61 HRC DO 62 HRC. Čelik ima 18% kroma te je nehrđajuće. Noževi iz linije Za-18 su poznati po svojem vrlo tankom profilu, što je bitno za dobru oštrinu i jednostavno brušenje.

Laminirani čelik – sredina je od tvrdog čelika obučena u vanjski sloj mekšeg nehrđajućeg čelika. Takva oštrica ostane dugo vremena oštra. Radi mekšeg vanjskog čelika lakše se brusi i ujedno štiti unutarnji sloj čelika od vanjskih faktora. Silver poliran oštrica je najbolja gladke, fine I najpreciznije rezove.

Laminacija i kovanje daju čeliku vrhunsku kvalitetu. Damask uzorak je kod svakog modela malo drukčiji. Taj proizvod je vrhunac ručno kovanog kuhinjskog noža – najbolji čelik, svestrani profil, odlična funkcionalnost i prekrasan izgled. Zbog toga je idealan izbor za svakog koji traži najbolje karakteristike i svestranu uporabu. Te će karakteristike doći do potpunog izražaja u profesionalnoj i domaćoj kuhinji.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
palisander, D-Shape