Yu Kurosaki Gyuto Shizuki 210

€300,00

Gyuto 210 mm

Majstor Yu Kurosaki je na noževima od tragova čekića oblikovao vodene kapljice – shizuki.

Nož je nevjerojatno oštar i ima unikatan dizajn. Sredina noža je »R2«, prašnog čelika 61 – 62 HRC koji je između dva sloja nehrđajućeg čelika.. R2 čelik je jako cijenjen jer je vrlo otporan i nezahtijevan za održavanje. Njegova oštrina dugo traje, a brušenje je jednostavno.

Osmerokutna drška je od palisandra. Visok sjaj polirane oštrice na Kurosakijevim noževima prelijep je kontrast tradicionalnom izgledu japanskih noževa te nudi alternativu svima koji traže nešto posebno.

R2 prašni čelik – sadrži ugljik (C) koji je ključni element za tvrdoću 1.25 – 1.45%, vanadij (V), vrlo važan za povećavanje tvrdoće čelika 1.80 – 2.20%, krom (Cr) koji spriječava hrđanje 14.00 - 16.00%, molibden (Mo) koji pomaže pri održavanju tvrdoće i moći kod temperaturnih razlika 2.30 – 3.30%. Vrlo tvrd čelik 64 HRC koji će dugo ostati oštar.

Yu Kurosaki je mlad i talentiran kovač iz Echizena. Poznat je po izradi izuzetno oštrih, dobro uravnoteženih i lijepo dizajniranih noževa. Noževe izrađuje već od 2002. godine. Počeo je kao šegrt kod Kamehiro-Uchi-Hamonu. Yu Kurosaki je najmlađi kovač koji je dobio naziv Master Nokaji od Takefu Knife Village Association, gdje sada prenosi znanje na mlađe generacije.

Zanimljiv uzorak vodenih kapljica, koje nastanu kao tragovi udaraca čekića, zaštitni je znak Kurosakijeviv noževa. Zato te noževe preporučujemo svima koji traže nešto posebno i nešto izuzetno oštro!
Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
Powder steel, 64 HRC
Ročaj opis: 
Palisander