Tojiro Shirogami SET

Stara cena: 
185€
€157,25

AKCIJA 15%

Shirogami vikend set: Tojiro Shirogami Gyuto 210 + Tojiro Shirogami Petty 150

Tradicionalni mali japanski kuhinjski nož s kuro-uchi zaštitnom patinom. Mali kuhinjski nož (petty ili petty naifu) koristi se za ljuštenje ili rezanje povrća. Dužina oštrice je 150 mm.

Gyuto 210mm je odličan izbor za sve kuhare koji žele ručno kovan nož od tradicionalnog čelika i pravu oštrinu. Oblik i dužina su primjerni za svestrani kuhinjski nož koji će zablistati prilikom rezanja i sjeckanja na kuhinjskoj dasci. Veličina 210 mm bit će dovoljna i za velike komade mesa. Dužina noža odgovara osnovnom chef nožu koji služi za pripremu zahtjevnijih receptura.

Nož je kovan od shirogami čelika (white steel). Oštrica, tvrdoće 61 – 62 HRC, je namijenjena zahtjevnijem korisniku koji zna baratati njime i brinuti se o njemu. Kovan shirogami čelik vrlo je oštar i jednostavan za ponovno brušenje. Usprkos tome zahtijeva nešto više njege te s vremenom dobiva patinu. Drška je od drveta magnolije s plastičnim obručem. Patina i potpuna ravnoteža će tom, na prvi pogled robustnom nožu, dati dušu. Nož će sigurno postati vaš najbolji prijatelj u kuhinji.

Hand made in Japan!

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija, D-Shaped