Shiro Kamo Wide Nakiri

€185,00

Nešto sasvim novo kod nas je Nakiri Aogami odličnog kovača Shiro Kamo-ja. Radi se o malo širem profilu nakirija koji će biti idealan za sva sjeckanja na kuhinjskoj daščici. Sredina noža je Aogami Super čelik, vanjski slojevi su nehrđajući i to olakšava brigu oko održavanja noža.

Aogami Super je čelik koji sadrži puno ugljika, dolazi iz čeličarne Hitachi koja je specijalizirana za noževe i oruđe. Zbog dodataka je Blue steel postojaniji čelik, malo otporniji na hrđanje te ima veću "kirenagu". "Kirenaga"je japanska riječ za dužinu oštrine. Nož od Aogami Super čelika će dugo ostati oštar, a istovremeno ga je vrlo jednostavno nabrusiti.

Shiro Kamo dolazi iz tradicionalne kovačke obitelji, učitelj je kovanja te predsjednik Takefu Knife Association. Za svoja je kovačka postignuća bio u 45. godini života nagrađen titulom Dento - Kogei - shi (Master of TraditionalCraft) koji je do tada pripadao samo rijetkim kovačima koji su svojim radom pripomogli razvoju određenog obrta u specifičnom dijelu Japana.

 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
palisander octagon