Elegancia SG2 Gyuto 200

€215,00

Najnovija japanska verzija Bob Kramer noža. Super tanak profil te izvanredan tvrd prašni SG2 čelik su pobjednička kombinacija.

Gyuto ili Chef's knife je svestran kuhinjski nož koji će blistati prilikom sjeckanja i rezanja na kuhinjskoj dasci. Veličina oštrice je 200 mm. Dužina noža odgovara glavnom chef nožu koji upotrebljavamo za pripremu namirnica po zahtijevnijim receptima.  

Konstrukcija noža je San Mai, napravljen je od SG2 prašnog čelika koji je jedan između najboljih nehrđajućih čelika. HRC noža je 64 što znači da će vrlo dugo ostati oštar. Kompozicija i mikrostruktura čelika omogućuju preciznu i dugotrajnu oštrinu.

Dizajn oštrice je malo drukčiji od tradicionalnih japanskih noževa. Oblik postupno prelazi iz drške u oštricu. Udobna i velika drška, širok profil kod pete te nježno zaobljena oštrica omogućuju udoban i čvrst zahvat i za kuhare koji imaju veće dlanove tako da zglobovi prstiju kod sjeckanja ne dodiruju dasku za rezanje.

Višak dizajna je spoj drške i oštrice od mjedi – bolster koji će s vremenom postati tamniji.Ta će mu patina dati osebujan pečat.

Napravljen je u Sekiju, zipki kovanja u Japanu koja ma više od 800 godina dugu tradiciju izrade katana te ostalog samurajskog oružja. Nož za čitav život!

Sofisticiran dizajn, vrhunska oštrina, super tvrd čelik, širok profil oštrice… nož će sigurno  postati jedan od vaših najdražih noževa!

**

Kako nabrusiti nož? Posjetite naš YouTube video ili tečaj i naučite osnove brušenja. Na servis brušenja možete donijeti nož k nama u Staro Tobačno, pozovite +386 (0)31 261 172 ili pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
powder steel, 64 HRC
Ročaj opis: 
pakka, orah, brass
Dimenzije: 200 mm × 58 mm × 2 mm