Komplet za brušenje HOME PRO

€110,50

Akcija 15%
stara cijena 130€ / akcija 110,5€

Sve što vam treba za vrhunsku formu vašeg noža na koju ćete biti ponosni.

Set, sastavljen od pet dijelova za brušenje svih vrsta oštrica u profesionalnoj i domaćoj kuhinji. Kombinacija kamenova #400 & #2000 će blistati kod brušenja njemačkih i japanskih noževa od nehrđajućeg čelika. Stalak za kamen će se pobrinuti za sigurnost, nastavak za kut brušenja za preciznost, a polirni štap na kraju za finu oštrinu vaših noževa.

Za sve koji često bruse, kamenovi će, radi svoje debljine, dugo izdržati. Dobri kamenovi po niskoj cijeni.

SVRHA

Prikladno za japanske i njemačke kuhinjske noževe, britve te stolarsko oruđe. Kamen granulacije #400 upotrebljavamo za grubo brušenje oštećenih odnosno tupih oštrica, za popravljanje oštećenja, promjenu geometrije oštrice i ravnanje kamenova od #1000 nadalje.

Kamenom #2000 možemo kod srednje dobrih i dobrih noževa zaključiti brušenje.

Zadnji korak može biti odstranjivanje igle kod brušenja njemačkih i japanskih noževa, ali kao korak ispred kamenova fine granulacije. Dobro odstranjuje materijal  te odlično polira. Ako često brusimo, možemo upotrebljavati samo njega.

Za učinkovito, sigurno i brzo brušenje, smo u set dodali još i stalak za vodobrusne kamenove, na kojem će biti kamen prčvršćen. Stalak će spriječiti klizanje i osigurati udobno brušenje.

Za kraj brušenja upotrijebimo kožnati polirni štap

U setu je također nastavak za kut brušenja koji će nam pomoći održavati uvijek isti kut brušenja na vodobrusnem kamenu. 

UPOTREBA

Kamen #400 i #2000 se polako troši zato prilikom brušenja ne upotrebljavamo snagu. Prije brušenja kamen namočimo u vodi približno 15 minuta.

Prednost brušenja vodobrusnim kamenom je izvanredna oštrina, ako upotrebljavamo pravilnu tehniku, nedostatak pa da moramo tu tehniku savladati.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?

Pozivamo vas da pogledate video male škole brušenja te da posjetite Tečaj brušenja noževa

 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: